• 12-02-2024 Gisteren naar de kattenshow van de BCF geweest in Arendonk. Onze Suzanne en Happy waren mee. Suzanne vond het allemaal nog spannend, ondanks dat het voor haar de tweede keer was. Ze nam toch mooie resultaten mee naar huis want de keurmeester was heel erg tevreden over haar. Ze behaalde haar tweede CAC punt en ze won de BIV. Nu nog 1 CAC punt halen dan mag ze kampioen voor haar naam zetten. En onze Happy Girl, die kent het woord stress  niet die vond alles prima. Net zoals de keurmeester die was verbaasd dat ze nog maar 10 maanden oud was. Hij schreef als extraatje op haar rapport “Mooi veel belovend poesje”. Ze heeft haar eerste CAC punt gehaald. Te weinig concurrentie in deze klasse en kleur vandaar geen BIV voordracht maar ze kreeg een Speciale prijs van de keurmeester. Ook werd ze voorgedragen voor de BIS maar daar moest ze het afleggen tegen een flinke blue tortie dame. Maar wij gingen heel tevreden naar huis.
 • 31-10-2023 Happy Girl, ik was voornemens om te stoppen met de Britjes in de Silver shaded kleur. Maar wat er ook voorbij kwam voor Happy Girl, het klopte allemaal niet, elke keer was er wel iets waardoor het niet door ging. En ik had al zoveel twijfels. Wel het besluit is gevallen Happy Girl blijft hier. Onze Iggy gaat deze week verhuizen naar Den Haag.
 • 01-10-2023  Igor en & Ian zijn verhuisd maar hun broertje Iggy zou ook heel graag nog verhuizen. Net als onze Happy Girl, al haar 4 broertjes zijn verhuisd en haar zusje ook nu is zij nog als enig silver meisje beschikbaar.
 • 24-09-2023 Onze Jack & Jones zijn nog beschikbaar. Jack had ik, als ik nog langhaar dames in de cattery had, graag aan willen houden als dekkater. Maar helaas dat zit er niet in. Ik had hem graag bij een collega fokker gezien maar deze had ook geen ruimte. Nu dus voor beide katertjes op zoek naar een fijn huisje.
 • 09-09-2023 De kittens van onze Zenna zijn nog niet allemaal besproken. Er zijn nog 2 katertjes beschikbaar Herbie en Hunter en nog 1 poesje Happy Girl
 • 14-07-2023 Zenna is vorige maand gesteriliseerd. Wij hebben besloten om te stoppen met het fokken van de black silver shaded Britten. Onze Babe is bevallen van 3 mooie katertjes, foto’s volgen zo spoedig mogelijk. Ook onze Ukkie is bevallen, 2 kittens geslacht zijn we nog niet zeker van dat nieuws volgt dus nog.
 • 12-04-2023 Zenna is een dag voor Pasen bevallen van 6 kittens. Ze heeft het geweldig gedaan en het is een mooi nestje waar ik volop van ga genieten.
 • 03-04-2023 Inmiddels is onze Goldy bevallen, dit is jammer genoeg niet op natuurlijke wijze gegaan maar via keizersnede. Goldy heeft hier zo’n last van gehad dat we hebben besloten haar kitten naar Anita, een bevriende fokker, in Arendonk te brengen. Zij had een nestje liggen van 2 dagen en de  moederpoes heeft het kleintje meteen geaccepteerd. Dus deze keer van het nestje niet wekelijks foto’s op de site maar ik zal er regelmatig wat op proberen te zetten. We vinden het heel jammer dat het zo is gelopen want we hadden al besloten dat het haar laatste nestje zou zijn. Ze is dan ook gelijker tijd gesteriliseerd.
 • 05-03-2023 Vandaag meegedaan aan de kattenshow van de NLKV in Sliedrecht. Het was al een paar jaar geleden. Voor alle katten die mee gingen was het de eerste keer. Dus spannend voor hun en voor ons. Ze vonden het alle 4 een beetje eng, Prince, Sunny, Suzanne en Misty maar Prince vond het echt niet leuk, dus dat is geen showkat. Naar het keurrapport van Misty was ik heel benieuwd omdat het toch de eerste keer is dat we een Maine Coon in huis hebben. Het rapport was geweldig de keurmeester was heel erg te spreken over haar. Op de pagina’s van Prince, Sunny, Suzanne en Misty staan hun showresultaten.
 • 30-01-2023 De eerste maand van het nieuwe jaar zit er inmiddels al weer op. Goldy is bij Boy geweest maar ik weet nog niet of ze zwanger is. Ik hoop natuurlijk van wel. Als dit zo zou zijn wordt het het laatste nestje van Goldy en Boy.
 • 07-10-2022 Sinds gisteren hebben we een nieuw meisje in de cattery. Een Maine Coon, onze Misty.
 • 04-09-2022 Onze Princess is verhuisd. Princess hadden we aangeschaft als fokpoesje maar Princess vindt het verzorgen van kittens helemaal niet leuk. Het eerste nestje leek dat zo want ze keek niet om naar haar kitten en die heb ik met de hand grootgebracht. Maar het tweede nestje daar was ze naar 2 weken ook klaar mee. Dus hebben we besloten dat zij geen kittens meer hoefde te krijgen. Ze voelt zich in de rol van gezelschapspoesje veel lekkerder dus dat is helemaal prima.
 • 21-08-2022 Vandaag de website even bijgewerkt. Het F3-nestje is inmiddels geboren en de eerste foto’s staan op de site.
 • 22-07-2022 Onze Eddy is op een leeftijd gekomen dat hij mag verhuizen. Hij zou het fijn vinden als hij zijn mama mee mag nemen, is natuurlijk geen must maar wel gezellig. Indien je interesse hebt neem dan even contact op met ons.
 • 27-06-2022 Binnenkort gaat onze Donald verhuizen maar onze Eddy is nog beschikbaar.
 • 16-04-2022 Op 31 maart is Princess bevallen van Eddy De papa is onze Prince. Een vorstelijk paar maar helaas maar 1 kitten, gelukkig scheelt hij niet veel in leeftijd  met de kleintjes van Yaa Mar en Funny Boy dus zal hij met deze op kunnen groeien.
 • 02-04-2022 Onze Yaa Mar is 15 maart bevallen, de papa van de kittens is Funny Boy. De eerste foto’s van de kittens, Donald en Daisy staan op de site.
 • 15-02-2022 Vandaag is onze Picasso gecastreerd. Prince heeft inmiddels bewezen de taak van onze Picasso over te kunnen nemen.
 • 21-01-2022 Indien u geïnteresseerd bent in een herplaatser mag u altijd contact met ons opnemen.
 • 17-01-2022  Het nieuwe jaar is al weer begonnen. Het laatste berichtje ging over Zorro. Zorro woont nu in Italie en naar ik heb gehoord heeft hij het daar goed naar zijn zin. Voor Zorro hebben we gelukkig wel een vervanger gevonden. Onze Sunny Boy, een heel aanhalig, mooi, en  ondernemend kereltje. De kleintjes van Zenna zijn begin van dit jaar verhuisd dus het is hier een stukje rustiger geworden. We hopen dat we dit jaar weer gezonde kittens mogen krijgen, afwachten maar.
 • 30-10-2021 En inmiddels ook een mooie nieuwe golden kater gevonden. Maar helaas Zorro is gearriveerd en kan niet ingezet worden voor de fok dus zullen we voor hem een nieuw adresje gaan zoeken waar hij mag gaan wonen.
 • 02-08-2021 Ik ben al maanden op zoek naar een nieuwe golden dekkater. Tijdens mijn zoektocht kwam ik een mooi poesje tegen en die kon ik niet weerstaan. Suzanne, sinds gisteren woont ze bij ons.
 • 09-06-2021 De kittens van Goldy zijn weer bijna zo ver dat ze gaan verhuizen. De tweede enting hebben ze al weer achter de rug. Helaas is een van de kittens van Ukkie overleden. Ze heeft er nu maar 1 maar daar hoeft ze geen afscheid van te nemen die blijft lekker hier wonen.
 • 21-05-2021 3 nestjes hebben we nu in huis, gezellig. Het zijn maar kleine nestjes. Alle drie de dames hebben 2 kittens om groot te brengen.
 • 31-03-2021 Yes….we kijken uit naar kittens van Chanel en Ukkie, zie info op de planning.
 • 25-03-2021 Bijna eind maart. We hebben kittens. Yaa Mar is hier blijven wonen en vermaakt zich volop met Pub, Zenna en Ukkie. Onze Goldy is inmiddels bevallen, foto’s probeer ik wekelijks in het weekend op de website te plaatsen, nestje Z2.
 • 25-12-2020 Vandaag is onze Sterre verhuisd naar Tilburg. Sterre, dochter van onze Miracle. Sterre hadden we aangehouden want daar wilden we mee gaan fokken. Sterre een mooi poesje, een lief poesje, maar een poesje wat absoluut niet gelukkig was in de groep. Haar houden omdat we er graag kittens van willen dat is niet de juiste keuze. Vandaar dat we haar een paar weken geleden hebben laten steriliseren. Ze komt nu terecht op een adresje waar ze alle aandacht krijgt en waar ze niet op haar hoede hoeft te zijn omdat er andere katten rondlopen.
 • 04-07-2020 Happy is inmiddels gesteriliseerd en is in Bergen op Zoom gaan wonen. Daar heeft ze het heel erg naar haar zin, alle aandacht is voor haar en ze hoeft met niemand iets te delen. Voor haar helemaal top! Haar dochter Whitney (Willeke) is ook verhuisd en is bij een leuk gezin terecht gekomen. Rush, zoon van Goldy en Boy logeerde hier een week maar ook hij is weer vertrokken. Nu is het hier helaas wel heel erg rustig.
 • 24-06-2020 Nestje van Chanel is helaas mis gegaan. We laten onze Chanel lekker aansterken en als ze weer zo ver is mag ze terug naar de kater. Kittens van Goldy zijn inmiddels verhuisd en doen het allemaal super. De kleine Willeke groeit inmiddels als kool en mag dan ook binnenkort naar haar baasjes die niet kunnen wachten om haar in huis te ontvangen.
 • 03-05-2020 Goldy en Happy zijn inmiddels bevallen. Hun nestjes kun je terugvinden onder nestje V2 en nestje W2. Op de kittens zit een optie of ze zijn gereserveerd. Dus geen kittens beschikbaar. Wij verwachten deze maand een nestje van Chanel en Boy van de Dansen.
 • 15-01-2020 Lobke is vandaag verhuisd naar Victor en Kristina. We zijn blij dat ze bij hun mocht gaan wonen en we hebben er heel veel vertrouwen in dat ze het daar naar haar zin gaat krijgen.

 • 23-12-2019 We hebben een bewogen jaar achter de rug wat de cattery betreft. Een paar herplaatsingen en nieuwe aanwas. En nu tegen het einde van het jaar zijn we op zoek naar een goed adresje voor onze Lobke. Lobke die een zwaar jaar achter de rug heeft met heel veel stress. Een mooie gezonde poes waarmee ik graag nog had verder gefokt maar die ik heb laten steriliseren omdat zij alleen maar stress had in de groep. Voor haar zoek ik een adresje waar ze als enige poes in huis mag genieten van haar welverdiende pensioen. Als u interesse heeft of iemand weet die interesse heeft graag een mailtje naar: info@lavangis.nl
 • 20-10-2019 En ook Miracle is verhuisd. Het is wat dat zijn er 3 in een korte tijd. Moest Miracle weg, nee absoluut niet. Een hele lieve, mooie poes met een super karakter. Echter, wij zeggen altijd als er veranderingen zijn in de groep, kijk wat het met je katten doet. En doe dan wat je denkt wat voor je kat het beste is. Miracle is niet zo lang geleden gesteriliseerd. Ze is een poes die heel aanhankelijk is, lekker knuffelt, graag speelt, en geniet van aandacht. Wil een andere poes ook aandacht, of lopen de kittens haar om ver, geen probleem doet zij een stap achter uit en dan mag de ander. Lief maar Miracle heeft ook recht op aandacht, op veel meer aandacht en liefde dan ze vraagt voor zich zelf. Ze mag bij een vriendin gaan wonen. Wel we hebben haar gisteren gebracht. Wij waren net thuis en ik kreeg al foto’s en filmpjes. Miracle liep onderzoekend door het hele huis, niet bang maar nieuwsgierig. Liep op het nieuwe vrouwtje af voor een knuffel sprong op bank en stoel en lijkt zich nu al helemaal thuis te voelen. En maar knuffelen. Hier heb ik dus echt geen minuut spijt van.
 • 20-09-2019 Banjer is verhuisd naar Ann en heeft het niet beter kunnen treffen. Hij voelt zich daar de koning en zo wordt hij ook behandeld. Ook Lady is verhuisd. Lady mocht met haar zoon Uli mee naar Anne en we weten zeker dat zij het daar heel goed gaat krijgen.
 • 03-07-2019 Helaas is het met het nestje van Chanel mis gegaan. Ze had maar 1 kitten en dat is overleden.
 • 23-06-2019 Inmiddels is Lady bevallen, een zware bevalling de kittens zijn uiteindelijk geboren via een keizersnede.  Lady is een paar dagen van slag geweest maar nu geniet ze van haar kittens. De kittens worden nog wel met het flesje bijgevoerd. Lady is meteen gesteriliseerd. Foto’s van het nestje komen z.s.m.
 • 11-06-2019 Indien u geïnteresseerd bent in een herplaatser kunt u een mailtje sturen naar info@lavangis.nl.
 • 27-5-2019 Zo de site is weer bijgewerkt. Planning is aangevuld en de foto’s van de kittens staan er weer op.
 • 21-04-2019 Afgelopen week zijn de nestjes van Lobke en Miracle geboren. In de loop van volgende week komen de foto’s op de website. Voor Miracle was het haar laatste nestje.
 • 14-03-2019 Yes, eindelijk, lang moeten wachten op krolse poezen maar ik kan nu melden dat wij kittens verwachten. Voor meer info kan je kijken op onze planning.
 • 21-02-2019 Vandaag heb ik eindelijk weer aan de site gewerkt. Foto’s van het nestje D2 staan er nu op. Zo gauw ik tijd heb komen de foto’s van nestje C2 er op. Nieuws over kittens? Wel er zijn 3 dames de afgelopen periode naar de kater geweest. Als ze in verwachting lijken te zijn zal ik dit op de website onder planning vermelden.
 • 25-01-2019 Wel de eerste maand van het jaar zit er al weer op. Ik had het leuk gevonden als ik kon melden dat we naar een nestje uitkeken, maar helaas nog geen zwangere poezen.  We zullen echt moeten wachten tot ze zo ver zijn. Ik kijk er enorm naar uit en als we nieuws hebben laten we het weten.
 • 17-10-2018 De laatste week heb ik hard gewerkt aan de website. De nestjes zijn bijgewerkt, nog niet allemaal maar ik ben wel een eind op weg. Ook is de planning van het komend jaar al te zien op de site.
 • 06-10-2018 Vandaag heb ik foto’s gemaakt van het R2-nestje en op de site gezet. Foto’s van onze Quibus probeer ik morgen te maken. Verder ben ik nog volop bezig met de website. Ik wil proberen onder de button  nestjes foto’s te plaatsen van de nestjes die we de afgelopen jaren hebben gehad Zo kunnen we terug kijken op al die leuke foto’s. Dit is een voornemen van mij, maar ik realiseer me dat dit heel veel werk en dus tijd gaat kosten.
 • 01-10-2018 Wij hebben momenteel kittens beschikbaar. Er zijn 2 nestjes met langhaar kittens. Meer over deze kittens kunt u vinden onder de button van onze nestjes.
 • 30-09-2018 Welkom op onze vernieuwde (september 2018) website. De vorige website werd veelvuldig bezocht en daar was Linda best trots op, dat mensen het de moeite waard vonden om deze te bezoeken en al onze lieve en mooie katten te bewonderen en te volgen.

Wij wensen wij u veel kijk- en leesplezier.

Linda en Hans Bettonviel Chatelin