De cattery is gestart in 2006. Ik, Linda ben de cattery begonnen met een Black Golden Shaded poesje van Cattery Goldfever. De eerste jaren heb ik een paar verschillende kleuren gefokt maar kwam er al gauw achter dat mijn hart lag bij de Golden en Silver shadeds. En met deze kleuren ben ik dan ook verder gegaan.

Na het volgen van een kattentrimopleiding en behalen van het diploma was het mijn wens om ook een langhaar in huis te halen en het liefst in een shaded kleur. In 2016 kwamen de eerste 2 langharen onze cattery aanvullen. Een Blue Silver shaded en een Black Golden shaded. Momenteel hebben we, buiten onze kortharen, alleen nog golden shaded langharen in huis, onze Goldy en Boy. Ik hoop dit jaar (2023) nog een nestje van deze twee te krijgen en daarna worden ze geholpen. Dan gaan we alleen verder met de Brits Kortharen in de golden kleur, want ja met de silver shaded Brits kortharen stoppen we ook. De kleur blijft wel in de cattery want we hebben sinds 2022 een Maine Coon in deze kleur.

Wij hebben nog steeds veel plezier in het fokken en showen van katten. Ik ben overgegaan naar wij, want inmiddels krijg ik veel hulp van Hans. Wij doen veel samen. Onder andere het bijwonen van lezingen en cursussen die ons helpen meer te weten te komen van katten en hun gewoontes.  Hans heeft echter voor de cattery ook alleen cursussen gevolgd. Geneticacursussen, een trimopleiding maar tevens de opleiding van Het besluit houders van huisdieren. Door deze laatste opleiding te volgen, inclusief het lopen van stage bij een dierenarts en dierenpension heeft hij er voor gezorgd dat wij een erkende cattery zijn. Wij staan dan ook geregistreerd bij het Ministerie van RVO onder nummer 6337612.

Buiten deze registratie bij het Ministerie van RVO zijn wij aangesloten bij de kattenvereniging van Neocat. Bij Neocat vragen wij onze stambomen aan voor de kittens die hier worden geboren.

We zijn lid van de Raskattenvereniging Neocat Britten.

Linda en Hans Bettonviel Chatelin