De cattery is gestart in 2006. Ik, Linda ben de cattery begonnen met een Black Golden Shaded poesje van Cattery Goldfever. De eerste jaren heb ik een paar verschillende kleuren gefokt maar kwam er al gauw achter dat mijn hart lag bij de Golden en Silver shadeds. En met deze kleuren ben ik dan ook verder gegaan.

Na het volgen van kattentrimopleidingen en behalen van de bijbehorende papieren was het mijn wens om ook een langhaar in huis te halen en het liefst in een shaded kleur. In 2016 kwamen de eerste 2 langharen onze cattery aanvullen. Een Blue Silver shaded en een Black Golden shaded. We zijn nu ongeveer 7 jaar verder, ik heb geen langhaar kater meer. Een langhaar poesje komt er eind van het jaar weer eentje, onze Belle Fleur.

We hebben momenteel 2 korthaar katers en die zitten (zo lang als dat goed gaat) samen in een ruimte.

Ja en sinds 2022 natuurlijk onze eerste Maine Coon, onze Misty echt een heel ander ras, maar zo gezellig, zo leuk. Ik ben heel blij met haar. Ze heeft alle testen achter de rug en zo gauw als ze krols is mag ze naar de kater……….spannend.

Wij hebben nog steeds veel plezier in het fokken en showen van katten. Ik ben overgegaan naar wij, want inmiddels krijg ik veel hulp van Hans. Wij doen veel samen. Onder andere het bijwonen van lezingen en cursussen die ons helpen meer te weten te komen van katten en hun gewoontes.  Hans heeft echter voor de cattery ook alleen cursussen gevolgd. Geneticacursussen, een trimopleiding maar tevens de opleiding van Het besluit houders van huisdieren. Door deze laatste opleiding te volgen, inclusief het lopen van stage bij een dierenarts en dierenpension heeft hij er voor gezorgd dat wij een erkende cattery zijn. Wij staan dan ook geregistreerd bij het Ministerie van RVO onder nummer 6337612.

Buiten deze registratie bij het Ministerie van RVO zijn wij aangesloten bij de kattenvereniging van Neocat. Bij Neocat vragen wij onze stambomen aan voor de kittens die hier worden geboren.

We zijn lid van de Raskattenvereniging Neocat Britten.

Linda en Hans Bettonviel Chatelin